a
ecologist
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In consequat dignissim interdum, quis bibendum.
call us 1-677-124-44227
ecologist@mikado-themes.com
instagram
follow us
LOIiWA > Piekarnia- Cukiernia Kleszczewscy S.C

Piekarnia- Cukiernia Kleszczewscy S.C

ROK 2019

Opracowanie parametrów prowadzenia procesu fermentacji rozczynu z dzikich drożdży oraz analiza wpływu tych parametrów na czas przydatności do spożycia pieczywa – Piekarnia- Cukiernia Kleszczewscy S.C.

Opracowana metoda o charakterze procesowym jest innowacją o zasięgu regionalnym. 

Efektem prac jest produkt umożliwiający zachowanie jakości oraz powtarzalności procesu poprzez zadane parametry, które mogą być odtworzone w warunkach produkcji rzemieślniczej oraz przemysłowej. Dzięki możliwości kontroli procesu fermentacji uzyskany zostanie produkt o wyjątkowym aromacie, świeżości, teksturze oraz w pełni naturalny.